A fehérorosz nagykövetségnél akciózott Donáth Anna

Ország

Kilenc hónapja tüntet és tiltakozik a belarusz ellenzék az elcsalt választások miatt. A bátor belarusz ellenállók a mai napig kitartanak, még ha a világ egyre jobban meg is feledkezik róluk. Mi azonban nem felejtjük őket! Donáth Anna a magyarországi belarusz közösség tagjaival közösen, a nagykövetségnél emlékeztettem arra a Lukasenka-diktatúra képviselőit, hogy milyen rendszert is szolgálnak – írja közleményében a Momentum Mozgalom.

Azt, hogy a belaruszi történésekről a mai napig értesülhetünk nagyban köszönhetjük a most elrabolt Raman Prataszevicsnek, és az általa elindított Nexta Telegram csatornának is. De a rezsim a Nextát és a Nextának helyet adó Telegramot nem tudta ellehetetleníteni, így támadni kezdte alapítóját és szerkesztőit. Raman Prataszevics elrablása az elnyomó rezsim üzenete minden belarusz felé: ne próbálkozzon senki kiállni az emberségért, igazságért és a demokráciáért.


Az Európai Uniónak többet kell tennie az eddigieknél azért, hogy Európa utolsó diktatúrája felszabaduljon. Ne feledjük, Minszk közelebb van hozzánk, mint Brüsszel. Donáth Anna egyetért az Unió kemény fellépésével az elnyomó rezsimmel szemben, de szerinte további lépéseket kell tennünk. Nem hagyhatjuk, hogy Európában bárkit politikai okokból bebörtönözhessenek, eltüntethessenek vagy kivégezhessenek – közölte a politikus.