Közös kiállítással és molinókampánnyal nyitnak a közművelődési intézmények

Ország

A közművelődési helyszínek újranyitásának alkalmából a Nemzeti Művelődési Intézet tizennégy magyarországi agórával, valamint csaknem ezer közművelődési intézménnyel országos eseménysorozatot hirdet: a közös akció központi eseménye a magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás lesz, amely az ország 15 pontján egy időben nyílik meg május 15-én.

A figyelemfelkeltő megnyitósorozat helyszínei a Nemzeti Művelődési Intézet által 1000 példányban elkészített Nyitunk feliratú molinót igényelhetnek, ennek kihelyezésével az intézmények és a színterek az országos megnyitóhoz való csatlakozásukat fejezhetik ki – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Eddig csaknem 400 közművelődési helyszín igényelte a molinót.

A rollup-kiállítás megnyitója után helyszínenként egyedi kulturális bemutatókkal, produkciókkal folytatódik az országos kulturális kapunyitó program – olvasható a tájékoztatóban.

Az országos közművelődési újranyitást népszerűsítő kampány helyszínei egyebek mellett Szolnok, Tatabánya, Szombathely, Gyula, Szekszárd, Veszprém, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged és Hódmezővásárhely.

Mint írják, a Nemzeti Művelődési Intézet az ország 3155 településén működő közösségi színtérrel és közművelődési intézménnyel tart kapcsolatot. Az intézmények éves szinten országosan mintegy 70 milliós nagyságrendben fogadják a látogatókat, a rendezvények mellett szakkörökkel, kiállításokkal, a helyi közösségek számtalan találkozási alkalmával járulnak hozzá a helyben elérhető kulturális élet megteremtéséhez.