20 centi hó esett a Bakonyban, keletre is havat, havasesőt hoz a hidegfront

Ország

Havazik a Bakonyban, Veszprém megye három mérnökségén 13 munkagép dolgozik rotációban a közútkezelőnél – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kedden.

Pécsi Norbert elmondta: Veszprém megyében a Bakony magasabban fekvő részein – az ajkai, a pápai és a veszprémi mérnökségek egyes területein – már körülbelül öt centiméter hó esett, és várhatóan az esti órákban is folytatódik a havazás. Ezekre a területekre a megye más részeiről is vezényeltek át munkagépeket – tette hozzá.

Az Időkép észlelői szerint helyenként 15-20 centis már a hóréteg a Bakonyban.

Egyre keletebbre tolódik a vegyes halmazállapot határa, így a az ország nagyobb részén már havas eső, havazás várható az eső mellett. Síkvidéken továbbra is csak átmeneti jelleggel, míg a hegyekben tartósan megmaradhat a vizes, tapadó hó. Az éjszaka második felére jellemzően gyengül a csapadék intenzitása, de továbbra is többfelé eshet. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, főleg az Észak-Dunántúlon és a Zemplén térségében viharos. Hajnalra 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.