Online programokkal és véradással készül a víz világnapjára a DRV Zrt.

Ország

A víz világnapja kapcsán elsősorban online programokkal próbálja felhívni a figyelmet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vizeink fontosságára és értékére. A cég a tudatos vízfelhasználással kapcsolatos rajzpályázatot hirdetett – a pályázó gyermekek és felnőttek rajzait március 31-ig várja a társaság, a legjobb pályaművekből pedig Siófokon szabadtéri kiállítás nyílik majd.

Vízhasználat szempontjából kétségkívül a világ „boldogabbik felén” élünk: míg Magyarországon naponta körülbelül 120–150 liter vizet fogyasztunk, addig egy gambiai lakos átlagos napi vízhasználata az 5 litert sem éri el. A Földön ma több mint 7,8 milliárd ember él, és közülük mintegy 3 milliárdan nem jutnak tiszta, egészséges ivóvízhez.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. elkötelezett a tudatos és felelős vízhasználat mellett, így a társaság az idei víz világnapja kapcsán – a mostani pandémiás helyzethez igazodva – elsősorban online aktivitásokkal igyekszik felhívni a figyelmet a természetes vizeink és az ivóvíz értékére és fontosságára.

A DRV Zrt. víz világnapjához kapcsolódóan meghirdetett rajzpályázatára március 31-ig küldhetik be a társaság működési területén élő óvodások, általános és középiskolások, valamint felnőttek a tudatos vízfelhasználáshoz kapcsolódó pályaműveiket. A legötletesebb és legkreatívabb pályamunkák alkotóit értékes nyereményekkel jutalmazzák, a beküldött művekből pedig egy április közepétől május végéig látogatható kiállítás nyílik majd a siófoki Fő téren.

A víz világnapja apropóján érdemes kitölteni a DRV honlapján található, a vízzel és a szennyvízzel kapcsolatos online kvízt is, hiszen a negyedévente frissülő kérdésekre helyesen válaszolók között havonta értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Bár a programok javarészt az online térben zajlanak majd, a DRV Zrt. a víz világnapjához kapcsolódóan március 22-re – a jelenlegi járványügyi előírásokat maximálisan betartva – véradást is szervez a Siófok, Tanácsház u. 7. szám alatt található székházában. A véradókat a DRV Zrt. játékra is invitálja: a Facebookra publikusan feltöltött és #ittamadtam hashtaggel ellátott képek beküldői között értékes nyeremények találnak gazdára. A véradásra a DRV Zrt. és a Magyar Vöröskereszt munkatársai mindenkit nagy szeretettel várnak, hiszen a koronavírus‑járvány okozta kényszerű bezárkózás időszakában most még a szokásosnál is nagyobb szükség van az életmentő vérre.

A DRV tudatos vízfelhasználással kapcsolatos rajzpályázatáról további információk itt érhetők el, a vízzel és szennyvízzel kapcsolatos online kvíz pedig ezen a linken található.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. tudatos vízfelhasználást népszerűsítő rajzpályázata az európai uniós forrásból finanszírozott, KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosítószámú, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű szemléletformáló projekt keretében valósul meg.

A víz világnapjához kapcsolódó, 2021. március 22-ei véradásról itt tájékozódhatnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük