Csalókra figyelmezteti ügyfeleit a Raiffeisen

Ország

Felhívjuk figyelmét, hogy csalók indítanak adathalász telefonhívásokat többek között a Raiffeisen Bank nevében is. – Raiffeisen Bank Zrt.


Egyre gyakrabban találkozhatunk kéretlen, gyanús telefonhívásokkal, amikor csalók bankok vagy cégek nevével visszaélve próbálnak érzékeny pénzügyi adatokat megszerezni ügyfelektől. Az elmúlt időszakban több bank nevében is indítottak adathalász telefonhívásokat, gyanús, blokkolt bankkártya tranzakcióra vagy adategyeztetésre hivatkozva.

Legyen mindig körültekintő kéretlen telefonhívások és SMS-ek esetén!

  • SOHA NE adja meg a bankkártyája adatait, PIN-kódját, egyszer használatos SMS-ben vagy myRaiffeisen applikáción kapott jelszavát, vagy internetbanki belépéshez szükséges adatait!
    A bankok sosem kérik el ezeket az információkat.
  • Gyanús megkeresés esetén kérjük, inkább szakítsa meg a telefonhívást, majd hívja a bank ismert, weboldalán publikált ügyfélszolgálati telefonszámát a hívás valódiságának ellenőrzéséhez.
  • Ne használja az ellenőrzéshez a hívó által megadott telefonszámot! A szám hamis lehet, vagy kifejezetten a csaláshoz is létrehozhatták.
  • NE hagyja jóvá mobilbanki alkalmazásában az ismeretlen kártyás vásárlásokat, amennyiben azt nem Ön hajtotta végre!Ne telepítsen ismeretlen eredetű alkalmazást telefonjára vagy számítógépére, soha ne engedélyezzen távoli hozzáférést illetéktelen személyeknek eszközéhez.


Amennyiben véletlenül kiadta a fenti adatokat, vagy bármilyen adatát, kérjük, haladéktalanul hívja bankunk Csalásmegelőzési csoportját az alábbi telefonszámon: +36 1 486 5380

Kérjük, hogy fokozottan ügyeljen banki adataira!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük