Ezért lehetnek nyitva a kaszinók – a kormány válasza

Ország
Koronavírus

Legalábbis ez a hivatalos válasz. Írásbeli kérdést intézett Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője Varga Mihály pénzügyminiszterhez, amely így szól:

„A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a vendéglátóipari egységeket bezárták, azzal az indokkal, hogy nem tudnák az emberek betartani a megfelelő védekezési intézkedéseket, valamint a 1,5 méteres távolságtartást. A kaszinók viszont továbbra is üzemelhetnek és fogadhatnak vendégeket mindennap 19 óráig. Ezzel kapcsolatban tisztelettel kérdezem, hogy a kaszinók miért tarthatnak nyitva egy világjárvány közepén úgy, hogy minden más vendéglátóipari egységet bezártak? A kaszinókban nem vonatkoznak az emberekre a járványügyi szabályok?”

A kérdésre Varga helyettese, Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár méltóztatott válaszolni, íme:

A kaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

Azt is hozzátette még, hogy a kaszinók is csak úgy maradhatnak nyitva, ha betartják a járványügyi védelmi intézkedéseket. Ezen kívül az országban működő 11 kaszinót is legkésőbb 19 órakor be kell zárni, amit a szerencsejáték-felügyeleti hatóság folyamatosan ellenőriz.

Fónagy azt kihagyta a válaszából, hogy a magyarországi kaszinótulajdonosok rendre a kormány kegyeltjei. Elég csak a korábban szintén Orbánnal haverkodó Andy Vajna tulajdonából egy Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz köthető céghez vándorló, öt fővárosi kaszinót üzemeltető Las Vegas Casino Zrt.-t említeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük