Kivágták a kormánykritikus dalokat a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjéből

Ország

Nem szólhatott a “Viktor, savanyú a narancs!”.

Cenzúrázták a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjét, először le akarták tiltatni, majd kivágták a videóból a kormánykritikus számokat.

Az erősen baloldali, kormányellenes nézeteket valló punkzenekar hosszú Facebook-posztban számolt be az őket ért sérelmekről. Mint írják, a felvételen a szervezőknek azzal is bajuk volt, hogy Megyeri Ferenc frontember egy Soros feliratú pólóban adta elő a számokat. De hiába kérték, nem akarta lecserélni. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a véglegesre vágott felvételen az énekest általában olyan közelről mutatják, hogy a felirat alig kivehető. És hiába játszották el a Viktor mellett a náciellenes Ostobát vagy a Geciországot, ezek is ugyanúgy kimaradtak a végső verzióból.

“Kicsi vagyok,
Székre állok,
Onnan egy nagyot kiáltok;
Fideszesek, a kurva anyátok!”

2020-ban történt…

Közzétette: HétköznaPI CSAlódások – 2021. január 24., vasárnap

A többi fellépővel ellentétben a punkzenekarral nem forgattak kulisszák mögötti videót, beköszönést vagy reklámanyagot sem, de még a a Facebookon sem kommunikáltak semmit róluk, miközben több száz másik fellépőről naponta jelentek meg informatív bejegyzések.

Mi több, a bandával együtt fellépő bohócot pár nappal később megtámadták az utcán. A színész a 444 kérdésére elmondta, hogy a koncert utáni hétfőn három férfi várta a lakása előtt, annyit kérdeztek tőle, hogy „te vagy az a színészgyerek?”, majd megverték. „Nem tudnám bizonyítani, hogy ez egyértelműen a koncert miatt történt, de más indokot nem tudok elképzelni, minthogy kiálltam a Picsa zenekarral”- mondta Borbíró. Elmondása szerint nem voltak haragosai, a címét a felvétel előtt neki is meg kellett adnia a biztonsági szolgálatnak.