Tiborcz István és Orbán Viktor

250 milliós vissza nem térítendő EU-támogatást nyert el Orbán Viktor veje

Ország

Jelentős összegű, 215 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István – szúrta ki a 24.hu a kormányzati pályázati portál nyilvántartásában.

Az adatok szerint Orbán Viktor miniszterelnök veje ezúttal erdősítés támogatására kap pénzt. A projektleírás alapján a beruházást Brüsszel teljes egészében finanszírozza, tehát nem szükséges önrészt fizetnie a pályázónak.

Tiborcz István azt is elárulta, hogy az erdőtelepítés által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. Olyan területeket fognak erdősíteni, amelyek erősen erodáltak, és amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak.

A lap emlékeztet arra is, hogy Orbán Viktor veje korábban biogazdálkodásra történő áttérés miatt kapott vissza nem terítendő uniós pénzt. A jelenlegi nyilvántartás alapján eddig valamivel több mint 360 millió forint vissza nem térítendő agrártámogatást kapott az Európai Uniótól.