Magyar Orvosok Szakszervezete: aki nem oltatja be magát és intenzívre kerül, fizesse ki az ellátását!

Ország
Koronavírus

Így ösztönöznék a népet a nagyobb oltási hajlandóságra. Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta Daróczy-Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az InfoRádiónak.

Az alelnök azt is hozzátette: nem csak a “pszichológiai” példamutatás miatt fontos az egészségügyi dolgozók átoltása, de fontos fertőzőforrások is lehetnek ők, még ha nem is koronavírusos betegekkel dolgoznak; “igenis be kell magukat oltani”.

Daróczy-Gaál Ágnes szerint akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, tehát ott semmiféle győzködés vagy ellentétes vélemény nem merül fel, a többi dolgozó körében sajnos vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van.

Hogy az embereket hogyan lehetne meggyőzni, arra azt válaszolta, akár egy ingyenesen hívható zöld szám, akár más tájékoztató felület is alkalmas lehetne, de bizonytalan abban, hogy kötelezővé lehetne-e tenni a védőoltást, a vakcináció “szankcionálható volna-e”. Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek.

Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat.

Az alelnök szerint ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen.

1 thought on “Magyar Orvosok Szakszervezete: aki nem oltatja be magát és intenzívre kerül, fizesse ki az ellátását!

  1. A dohànyosok az alkoholisták a drogosok a síelők és a motorosok is fizessék ki? Ha nem akkor ez diszkrimináció. Azért meg lehet hogy perre is lehet menni akár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük