Liberálisok: a legfőbb ügyésznek Orbán Viktor és Müller Cecília nyilatkozatait is vizsgálnia kellene

Ország

A Liberálisok ügyvivője szerint ha Polt Péter legfőbb ügyész a vírustagadó Gődény György ellen eljárást indított, akkor Müller Cecília országos tisztifőorvos és Orbán Viktor miniszterelnök egy-egy korábbi nyilatkozata is sürgős eljárást kellene, hogy maga után vonjon.

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Polt Péter legfőbb ügyész egy parlamenti kérdést feljelentésként értelmezve néhány napja eljárást indított Gődény György ellen.

A politikus Polt Péter figyelmét arra hívta fel: ha Gődény György kommunikációja jogi aggályokat vetett fel számára, akkor Müller Cecília tisztifőorvos egy márciusi, valamint Orbán Viktor miniszterelnök egy februári kijelentése is “nagyon sürgős eljárást kell, hogy maga után vonjon”.

Sermer Ádám Szerint ugyanis Gődény György tevékenységéhez képest sokkal szélesebb nyilvánossághoz juthatott el és sokakat vezethetett félre Müller Cecília egy márciusi sajtótájékoztatón tett nyilatkozata, amelyben azt javasolta, hogy maszkot kizárólag a beteg emberek viseljenek.

Hozzátette: még ennél is súlyosabb kérdéseket vet fel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök február végén a közrádióban a járvány “jelentőségét elbagatellizálva” azt mondta: bár minden figyelmet magára von a koronavírus, az igazi történelmi kihívás a migráció.