Barkácsfelszerelés hölgyeknek

Ország

Változó világunkban egyre inkább összemosódnak a klasszikus férfi-női szerepek, amelynek egyik csalhatatlan jele, hogy a korábban az erősebbik nem feladatának tekintett barkácsolás egyre inkább teret nyer a hölgyek körében is. Ennek okait járjuk körbe cikkünkben!

Miért egyre népszerűbb a barkácsolás a hölgyek körében?

A barkácsolás egyre népszerűbbé válásának több oka is van. Egyrészt sok háztartásban a hölgyek nem támaszkodhatnak férfiak segítségére, így a megvásárolt lapraszerelt bútort kénytelenek maguk összeszerelni, amely egy jó csavarozógép és az útmutató pontos követésén túl természetesen jó adag türelmet is igényel. Egy kompakt fúrógép szintén jó szolgálatot tehet a képek és egyéb dekorációs elemek rögzítéséhez, de nem szabad megfeledkezni a festési munkákról sem, ahol a hölgyek a színválasztáson kívül gyakran az igényes kivitelezésben is közreműködnek. Másrészt az otthonok és azok kertjének csinosítgatása, rendezése gyakran még akkor is a hölgyekre hárul, ha egyébként ezt párjuk is megtehetné.

Melyek a legkedveltebb barkácsolási munkák?

A do it yourself mozgalom és a vintage lakberendezési irányzat terjedésével a női nem képviselői közül is egyre többen fordultak az otthoni barkácsolás felé. A folyamatot erősítette a közösségi média térhódítása és az interneten fellelhető videók, amelyek sokak számára csináltak kedvet az alkotáshoz vagy bütyköléshez.

Az utóbbi években a hölgyek körében nem csak a belső terek kifestése, hanem a régi kisbútorok (asztalok, székek, komódok), garázsvásárokon talált régiségek átfestése, lakkozása, egyszóval újjáélesztése is népszerű elfoglaltsággá vált. A kevésbé merészek is gyakran maguk készítik el otthonuk évszaknak megfelelő dekorációját, különösen igaz ez az adventi időszakra.

Milyen szerszámokra van mindenképpen szükség?

Az akkus fúró-csavarozó gépek egy háztartásból sem hiányozhatnak, hiszen a lapraszerelt bútorok összeszerelése enélkül lényegesen lassabb és kimerítőbb lenne. Ezek a készülékek bizonyos felületek fúrására is alkalmasak, de a vasbetonnal már kevésbé boldogulnak. Nem árt, ha a csavarozógép mellett többféle méretű facsavar is rendelkezésre áll, ezek ugyanis jó szolgálatot tehetnek a ház körüli javításoknál.

A kisebb szerszámkészletek minden olyan alapeszközt tartalmaznak, amelyre egy hölgynek szüksége lehet. Található bennük többféle csavarhúzó, csavarozófej, fogók, valamint praktikus zseblámpa és mérőszalag is.

A ragasztópisztolyok segítségével kényelmesen és gyorsan illeszthetők össze a legkülönfélébb felületek. Ezért nem csoda, hogy a díszek és egyéb dekorációs elemek készítésének nélkülözhetetlen eszközei, de javításnál is jó szolgálatot tehetnek.