Szájer József

Drogok, homoszexualitás, csoportos szex? Rámoccant a Szájer-botrányra a debreceni DK-s

Ország

A Demokratikus Koalíció kérdéseket tett fel Orbán Viktor miniszterelnöknek Szájer József ügyében.

A DK frakciószóvivője csütörtöki, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján azt kérdezte: a kormányfő komolyan gondolta, hogy elég lesz az EP-képviselőt “suttyomban” lemondatni, és el lehet titkolni az ország elől az igazságot?

Mi nem fér bele a Fidesz értékrendjébe, a drogok, a homoszexualitás, a csoportos szex vagy a járványügyi szabályok megsértése? – sorolta tovább kérdéseit a debreceni Varga Zoltán. Az is fontos kérdés, hogy zsarolták-e Szájer Józsefet vagy akár a feleségét, Handó Tünde alkotmánybírót

– tette hozzá.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a kormányfő csak egy nagyon szűkszavú közleményt adott ki az ügyben. Orbán Viktor és a Fidesz menekül a “valós válasz” elől – jelentette ki.

A birodalom visszavág

Amikor pénteken Szájer József lebukott a “csoportos, drogos, illegális szexorgián”, akkor már nemcsak a belga, hanem a magyar kormánynak is tudnia kellett, hogy mi történt – jelentette ki. Ennek ellenére az EP-képviselőt “megpróbálták (.) egy semmitmondó nyilatkozattal mosdatni” – fogalmazott.

Varga Zoltán hangot adott annak a véleményének, hogy

Szájer József szexuális orientációja, valamint az hogy a politikus hasonló bulikban járt, a kormány számára is világos volt, de a kabinet mégis hagyta, hogy “ez egyfajta nemzetbiztonsági kockázatot jelentsen”.

Arra a kérdésre, mi történik, ha a kormányfő nem ad számot a történtekről, a DK-s politikus azt válaszolta, hogy Orbán Viktor valójában még soha semmiről nem adott számot. A miniszterelnököt a történelem fogja számon kérni és rövidesen a magyar társadalom – tette hozzá.