Fideszes polgármester: a covidosokat úgy kell kezelni, mint a leprásokat

Ország

Babák Mihály, Szarvas, fideszes polgármestere a helyi tévének adott interjújában azt mondta, ha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást – vette észre az Index.

+Majd azzal folytatja, hogy aki koronavírusos, ahhoz

nem szabad hozzáérnünk… És etetnünk kell, és mosnunk kell, és ugyanakkor azt meg kell tenni, hogyha bevittük az ételt, akkor külön mosogassunk, és ott használjunk hypót vagy fertőtlenítőt, ne mosakodjunk ott, ahol ő mosakszik, és ne használjunk olyan dolgokat, amit ő használ. Nagyon csúnya volt a kifejezés amit mondtam, de ténylegesen el kell izolálnunk és az érintkezést a minimumra kell csökkenteni.

Nem ez volt az első furcsa kijelentése, februárban például az egyik ellenzéki képviselőnő szóvá tette, hogy nem hallani rendesen, amit mond, majd megkérte, hogy hajoljon közelebb a mikrofonhoz.

Erre a polgármester visszaszólt:

Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.

Babák Mihály utólag az ATV-nek adott interjújában az eset után elnézést kért mindenkitől, akit esetlegesen megbántott, és nagyon ostoba beszólásnak nevezte később megjegyzését. Azt is elmondta, ez nem az ő stílusa, és azóta új mikrofonokat is beszereztek.

A teljes adás itt nézhető meg: