120 halott a hosszú hétvégén – Galgóczi Ágnes szerint lehet ennél rosszabb is

Ország

cica

string(5) "kutya"

Csak a hosszú hétvége alatt 120-an veszítették életüket a koronavírus-fertőzés miatt, és úgy néz ki, csak lassítani tudjuk a járvány terjedését, megállítani nem.

Galgóczi Ágnes epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a Hír TV műsorában úgy nyilatkozott,

a járványgörbe felível, a fertőzések száma emelkedik és ez azért még várható lesz a további időszakban is.

A szakember ismételten felhívta a lakosság figyelmét a járványügyi előírások betartására.

Nagyon fontos, hogy beteg ember ne menjen közösségbe, akinek légúti tünetei vannak, lázas az egy-két napig maradjon otthon, háziorvossal konzultáljon és majd ezek után döntsenek a további intézkedésekről, hogy koronavírus fertőzés irányába történik a diagnózis vagy esetleg csak egy olyan egy-két napig tartó nátháról van szó, ami után nyugodtan lehet újra munkahelyre, közösségbe járni

– mondta Galgóczi Ágnes.

Négy vidéki városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Négy vidéki városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn.

45 éves nő is meghalt a koronavírus miatt, más alapbetegsége nem volt

Azt írták: a 43. héten az ország legtöbb településén, így a fővárosban és az agglomerációban is stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, míg néhány nagyvárosban (Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Zalaegerszeg) a tendencia emelkedő.

“A járványhelyzet változatlanul fennáll, a megelőző szabályok betartása továbbra is szükséges” – hangsúlyozták a kormányzati portálon.