Kompolti tanárverés

Szülők vertek össze egy tanárt Kompolton – videó

Ország

Pénteken megvertek egy tanárt a Heves megyei Kompolton, állítólag azért, mert felpofozta egyik diákját és ennek nyoma is lett.

Az egriugyek.hu szerint a férfi pedagógust a diák hozzátartozói vonták kérdőre és verték meg. Az ügy állítólag abból pattant ki, hogy a tanár pénteken az iskolában egy jókora pofont lekeverhetett a kisiskolás fiúnak, aki fél arcán az ütés nyomaival tért haza. Ezután a fiú családtagjai orvosi látleletet vetettek, majd feljelentést tettek.

Majd jött a folytatás: a tanárt a kompolti buszmegállóban bántalmazták, súlyos sérüléseket szenvedett. A faluban keringő mendemondák szerint a férfi orra is betört.

A Kompolt-Nagyúti Általános Iskola igazgatója hivatalos közleményt adott ki:

„Mint intézményvezető, mint pedagógus, mint magánember, elítélem az erőszak minden formáját. Kérek mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát, és ne hozzon elhamarkodott döntéseket. A közösségi médiát ne uszításra, mindinkább a probléma megoldására használják. Az illetékes hatóságok dolgoznak az eset megoldásán. Bízom benne, hogy megnyugszanak a kedélyek, és mihamarabb visszatér a tanítás a normál kerékvágásba”

– írta Kollár Tamás.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője már rá is repült a témára, és azt közölte, soron kívül kéri majd, hogy legyen iskolaőr ebben az oktatási intézményben is.

Az iskolában – bár a tavaszi szünet csak pénteken kezdődik – hétfőtől nem lesz tanítás.

Az RTL Klub Híradó birtokába jutott egy videó a tanárverésről, és az állítólag megvert diák anyja is nyilatkozott.

A kisiskolás anyja az RTL Klubnak azt mondta, hogy fia osztálytársa hívta fel napközben, hogy gyerekét megütötte a tanár. A gyereknek állítólag bedagadt a szeme a pofontól. A pedagógus tettét azzal indokolta, hogy a gyerek szemtelen volt. Az anya azt állította, hogy a tanár hajába akart belekapni, de telefonjával megütötte őt.
A rendőrség az alábbi közleményt adta ki az üggyel kapcsolatban:
„a Füzesabonyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folytat eljárás két kompolti lakos ellen, akik a gyanú szerint 2020. október 16-án délután egy kompolti buszmegállóban bántalmaztak egy pedagógust. A férfi az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett”.