Sanofi, Miskolc

Felelős magatartásra figyelmeztet az Emmi – íme egy mai fotó arról, mennyire tartják be

Ország
Koronavírus

A felelős magatartásra hívja fel a figyelmet a koronavírus terjedésének megakadályozásáért az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a betegbiztonság világnapja alkalmából.

Fotó: Tarcsa Mónika, a Sanofi market access igazgatója (b1), Hubay György, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője (b2), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b3), Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója (b4) és Mester Viktória, a Sanofi gyáregység igazgatója (b5) a Sanofi beruházást bejelentő tájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 17-én. A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci gyárát, csaknem 50 százalékkal növeli a termelési kapacitását. Az új gyártósoron óránként 90 ezer fecskendőt tudnak előállítani. MTI/Bruzák Noémi

A minisztérium csütörtöki közleménye szerint a kormány a járvány kezdete óta biztosítja a védekezéshez szükséges forrásokat, és irányítja az ahhoz szükséges intézkedéseket. Az Emmi is kezdetektől arra törekedett, hogy a magyar lakosságot minél nagyobb biztonságban és jobb egészségi állapotban tudja, így lett a járvány első hullámában Magyarország egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország – írták.

Hozzátették: az európai országok több mint felében nem működik Magyarországhoz hasonló járványügyi megfigyelő rendszer, és csak néhány országban kell kötelezően jelenteni az ilyen jellegű fertőzéseket.

A járvány miatt az egészségügyi ellátás a legnagyobb betegbiztonsági válságát éli világszerte, a betegbiztonság növelésének fontos része az egészségügy felkészítése, valamint az állampolgárok tudatos, felelős magatartása, az óvintézkedések betartása – emelték ki.

Az Emmi továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy szigorúan tartsa be az óvintézkedéseket, az emberek használjanak maszkot az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban.

A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartani kell a szociális távolságot, gyakran és alaposan kell kezet mosni. A külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt elrendelt hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát! “Vigyázzunk közösen az idősekre és a krónikus betegekre.” Az egészségügyben pedig kiemelten fontos az egyéni védőfelszerelések megfelelő használata, és az infekciókontroll szabályainak szigorú betartása – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.