Új autót, béremelést és jutalmat kaptak Orbán Viktor emberei

Ország

Új autót, fizetésemelést és jutalmat kaptak Orbán Viktor emberei – írja a napi.hu a Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumai alapján.

Az adatokból az is kiderül, hogy

Orbán Viktor miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen bruttó 2,61 millió forintot tesz ki.

A miniszterelnöknél nem csak Süli János és a szintén menedzserfizetésért, bruttó ötmillió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter visz haza többet, hanem a helyettese, Semjén Zsolt és két minisztere, Rogán Antal és Gulyás Gergely is (ők bruttó 3,08 millió forintot).

Orbán újabb libernyákozással és migránsozással szerzett örömet híveinek

Azok az államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is (ilyen Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád és Soltész Miklós) 2,4 milliót keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 milliót. A felsővezetők éves cafeteria-, azaz béren kívüli juttatási kerete 200 ezer forint. Személyes használatra gépkocsit (Skoda Superb) is kapnak, az államtitkárok és miniszterek pedig jutalomban is részesülhetnek a miniszterelnök által meghatározott összegben.

Bruttó 1,3 millió forintot kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodánál Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, valamint Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár tavaly novemberben. Ez az összeg egyhavi illetményüknek felel meg. Három államtitkárnak (Kovács József információs, Dömötör Csaba, Kovács Zoltán) és Süli János tárca nélküli miniszternek hivatali lakást biztosít, illetve albérletet fizet a minisztérium vagy az Országgyűlés Hivatala.

(napi.hu)