Közel 2000 felhasználónál okozott áramszünetet a vihar

Ország

A kedd esti felhőszakadás és viharos szél Bács-Kiskun megyében több helyszínen okozott vezetékszakadást és oszlopok is kidőltek, de szerda estére várhatóan minden helyszínen helyreáll az áramszolgáltatás – tájékoztatta a NKM Nemzeti Közművek Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az üzemzavar elhárításán az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai külső vállalkozók bevonásával folyamatosan dolgoznak. Délelőtt Kecskeméten még 1500, Cegléden 244 ügyfélnél volt áramszünet, a környező települések közül Albertirsán és Lajosmizsén néhány tucat fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás. A javítás folyamatos, az esti órákra várhatóan mindenütt megszűnik az üzemzavar, és helyreáll a villamosenergia-szolgáltatás.
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a kedd délután Bács-Kiskun megyén átvonuló vihar okozta károk miatt.

Kovács Andrea elmondta, kidőlt fák és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, az emberek a házak pincéjében, garázsában összegyűlt csapadék eltávolításához kértek segítséget, de villámcsapásról és megbontott tetőszerkezetekről is érkeztek bejelentések.

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették – közölte a szóvivő.
A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy kárt, azonnal indultak a következő címre. Sérülésről nem érkezett információ a műveletirányítási ügyeletre, és a káresetek felszámolásánál sem történt sérülés – tudatta a főhadnagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.