Július második hetében indulhat a vonatközlekedés a Nagymaros-Szob vonalon

Ország

Várhatóan július második hetében indulhat újra a vonatközlekedés a Nagymaros-Szob vonalon, egyelőre csak egy vágányon – tudatta a Mávinform kedden közleményben.

Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a múlt heti esőzések, omlások nyomán károsodott pályaszakasz helyreállításán. A Dömösi átkelés megállóhelynél az omlások során mintegy 800 köbméternyi kőtörmelék került a vasúti pályára. A hegytől távolabbi vágányt már megtisztították a kövektől, sártömegtől, így azon közlekedhetek a munkagépek, szerelvények, amelyek kitermelik a hordalékot – írták.

A Nagymaros és Szob közötti pótlóbuszok a 12-es főút lezárása miatt Kóspallag-Márianosztra felé kerülőúton közlekednek. A buszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik. A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarról érkező vonatokhoz csatlakozva, óra 56 perckor indulnak Nagymarosról Szobra. Szobról az első pótlóbusz 3 óra 30 perckor, a következő 4 óra 23 perckor, majd 5 óra 18 perckor, ezután minden óra 18. percében indul Nagymarosra, ahol csatlakozik a Nyugati pályaudvarra induló vonatokhoz.

Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, amely Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban, Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban áll meg. Szobról Zebegénybe óra 55-kor megy pótlóbusz, Zebegényből Szobra óra 5 perckor, csatlakozik a nagymarosi vonatpótlókhoz. Az utolsó pótlóbusz Szobról 23 óra 23 perckor indul és Nagymarosról 0 óra 14 perckor megy tovább Budapestre. Ez a járat a Zebegényből, Szob alsóról és Szobról érkező utazó utasokat szállítja el, Nagymarostól csak leszállás céljából áll meg.

Hétfőtől Nagymaros és Zebegény között ingyenes vonatpótló hajójárat közlekedik. A hajók Nagymarosról 7 óra 5 perctől 22 óra 5 percig minden óra 5 perckor indulnak, Zebegényig 40 perc a menetidejük. Zebegényből 5 óra 30 perctől 19 óra 30 percig minden óra 30 perckor indulnak, menetidejük Nagymarosig félóra. Nagymaros hajóállomás Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhelytől közelíthető meg kisebb sétával – írták.

Az aktuális helyzetről és a változásokról az utasok a Mávinform Facebook-oldalán, a MÁV mobilapplikációban és a vasúttársaság honlapján tájékozódhatnak – közölte a vasúttársaság.