Bige László

Bige László szerint Csányi Sándor akarja őt kicsinálni, már a családját is fenyegetik

Ország

Csütörtökön vádat emeltek Bige László, a Bige Holding vezetőjével szemben. Az ügyészség szerint a milliárdos cégvezetőt üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja, mivel a vádirat szerint manipulált az általa gyártott termék eladása során, amiért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől. Bige László közleményben reagált. Mint írja, nevetségesnek tartja a vádakat, és ismét megnevezte az illetőt, akit a háttérben sejt: Csányi Sándor OTP-vezér és MLSZ-elnök támadja, mindezt kormányzati segítséggel és a hatóságok bevonásával. (Lásd a műtragyár elleni katasztrófavédelmis akciót)

Nagy erőfeszítéseket tettek, hogy ártsanak nekünk, velünk szemben szisztematikusan és kifejezetten az állami szervek – rendőrség, katasztrófavédelem, ügyészség, versenyhivatal – bevonásával elkövetnek mindent, hogy tönkretegyenek, de ez nem fog sikerülni

– mondta Bige László. A támadások kereszttüzében álló milliárdos szerint nyilvánvaló, hogy ki csinálja ezt. Csányi Sándort már többször megnevezte, mint aki a háttérből mozgatja a szálakat. Ezt a véleményét továbbra is fenntartja.

Vádat emeltek Bige László ellen, börtönbüntetést kért rá az ügyészség

Az Indexhez eljuttatott közleményében Bige László úgy fogalmaz:

Mintha a magyar Gazdaságvédelmi Akcióterv része lenne a magyar gazdaság egyik csúcsszereplőjének a tönkretétele, ezzel együtt bagóért való megszerzése, hatalomhoz közeli kezekbe játszása. Barátokhoz, ahogy mondani szokás.

A közlemény szerint Bige nem akart senkit sem megvesztegetni: „aki azt gondolná, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere akart megvesztegetni valakit, téved. Másvalaki állította, hogy ő vesztegette meg Bige Lászlót – igaz, nem kapott érte semmit –, a hatóságoknak pedig a jelek szerint nem tűnik fel, hogy mennyire is nonszensz ez”. Bige úgy fogalmaz:

Elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos, akit a saját pénze ellenében nem lehet megvesztegetni.

Bige szerint a vád nevetséges és megalapozatlan, ez is része annak az összefüggő támadásnak, ami ellene folyik.

Bige szerint nagyon látványosak a Bige Holding Csoport – amelybe a Nitrogénművek Zrt. is tartozik – cégei elleni, meglehetősen ellentmondásos hatósági attrocitások. Ugyanakkor úgy véli, ezek a támadások

már csak részben irányulnak ellene – hiszen ő már elérte azt, amit elérhetett – ezért inkább a családja, a gyerekei elleni fenyegetésekről van szó. Ami nála így teljesen más megítélés alá esik és ezen jó, ha mindenki elgondolkodik

– tette hozzá.

Azt is írja, hogy ellenfelei minden eszközt bevetnek ellene, még meg is fenyegették, hogy ha nem megy el Magyarországról, börtönbe fogják csukni. Közvetlenül két üzenetet is kapott erről, olyan szintről, hogy a fenyegetőzést komolyan is lehetett venni, ráadásul „kicsi példát mutattak is belőle”, de teljesen ok nélkül. Bige László ezt „köztörvényes bűnözésnek” tartja.