Mindenkit felhív a kormány

Ország
Koronavírus

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Közleménye szerint a kormány átfogó tájékoztató akciót indított annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár értesüljön a kijárási korlátozás legfontosabb részleteiről. A kabinet televíziós kisfilmek, külterületi plakátok és internetes videók közzétételén túl telefonhívások segítségével is megkeresi a magyar állampolgárokat.

A kormány ezekben a hanghívásokban arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát. A lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni.

A kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy a 65 évnél idősebb állampolgárok csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat és gyógyszertárakat, és ezeken a helyeken ebben az időszakban mások nem tartózkodhatnak. A hanghívásban az is elhangzik, hogy ezek a szabályok a járvány lelassítását célozzák – közölte Dömötör Csaba.

1 thought on “Mindenkit felhív a kormány

  1. Akinek van esze, és lehetősége(ala home officeba van, esetleg netán munkanélküli), az otthon marad. Aki meg alapból otthon ülős, az úgysem mozdul ki alapból sem, mert inkább kertészkedik, vagy olvas…stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.