Dühében javításra váró autókat vert szét egy baseball ütővel

Ország

A Nagyatádi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt – gyorsított eljárásban – állította bíróság elé azt a 37 éves férfit, aki fia haragosának autószerelő műhelyénél személygépkocsikat rongált meg.

A vádlott régóta neheztelt fia ismerősére, amikor azonban megtudta, hogy a férfi bántalmazta is a gyermekét, elhatározta, hogy személyesen fogja számon kérni.

A vádlott 2020 február elején, az esti órákban magához vett egy fém baseball ütőt, majd haragosának autószerelő műhelyéhez ment, de a férfit nem találta ott. A vádlott ekkor átmászott a kerítésen, és mérgében a műhely udvarában leállított gépkocsi szélvédőjét, és ablakait széttörte, amivel az autó tulajdonosának közel 270.000 forint kárt okozott.

A vádlott azonban nem elégedett meg ennyivel, a rongálást tovább folytatta és még egy javításra váró, az utcán parkoló jármű ablakait is kiverte. Ebben a gépkocsiban 63.000 forint kár keletkezett.

A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 3 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük