Csoportos garázdaságba torkollott a számonkérés

Ország

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt három férfi ellen, akik 2019. szeptember 19-én egy Kiskunhalas környéki községben ököllel többször megütötték és megrúgták egy autóban ülő ismerősüket, majd egyikük a gépkocsi hátsó szélvédőjét is beütötte.A vádirat szerint a 39, 25 és 23 éves férfiak 2019. szeptember 19-én, délután, két autóval közlekedtek egy Kiskunhalas környékén lévő községben, amikor észrevették egyik ismerősüket, aki velük szemben szintén gépkocsival érkezett. Elhatározták, hogy egy korábbi sérelmüket számon kérik az ismerősön, ezért utána hajtottak.

Az ismerős is észrevette a vádlottakat és leparkolt. A vádlottak megálltak mögötte, valamennyien kiszálltak, majd a legidősebb vádlott odalépett az ismerős autójának vezető felőli oldalához és a lehúzott ablakon keresztül dühében többször ököllel megütötte az autóban ülő ismerőst.

Ezután a többi vádlott is bekapcsolódott a verésbe és ők is megütötték a sértett férfit. A sértett mellett utazott az élettársa, aki a támadás hatására az autóból rémülten kiugrott és a jobb oldali ajtót nyitva hagyta. Ezt kihasználva a két fiatalabb garázda a nyitott ajtón keresztül többször a járműben ülő sértett felé rúgott, de a sértett a rúgásokat kézzel hárította. Az egyik vádlott a gépkocsi mellett álló rémült nőt is hátba vágta, aki szerencsére nem sérült meg.

Ezután a 25 éves vádlott kézzel beütötte a sértett autójának hátsó szélvédőjét, majd valamennyien elhagyták a helyszínt. A sértett a bántalmazás miatt az arcán 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett, ami miatt kérte a támadóinak a megbüntetését. A garázdaság miatt a sértettet 50.000 forint kár is érte, aminek kérte a megtérítését.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást, őket a járási ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

ugyeszseg.hu