Ovis benti szandál: milyet érdemes választani?

Ország

A gyerkőc ruhatárának összeállításakor kiemelt figyelmet érdemel az, hogy az ovis benti szandál milyen minőségben áll rendelkezésre. Mivel az óvodában hosszú órákon keresztül viseli majd a kicsi, így korántsem mindegy, mennyire szolgálja az az apró lábak egészséges fejlődését. Igen, ugyanis a gyerekcipő választáskor nem csak az árra és a külsőségekre helyezendő a hangsúly, hanem arra is, milyen kialakítással rendelkezik a lábbeli. A supinált cipők ovis benti szandál beszerzésekor is előnyt élveznek.

 

Supinált ovis benti szandál 

A supinált kifejezéssel gyakran találkozni a gyerekcipő áruházakban. Mit is takar ez tulajdonképpen? Miért van szükség ilyen jellegű lábbelikre? A kisbabák bokája a járás kezdetekor felépítéséből adódóan is befelé dől. Rendkívül fontos tehát, hogy az első cipő erős kéreggel rendelkezzen, ami megfelelő tartást biztosít a bokák számára. Ezek a cipők abban különböznek a hagyományos cipőktől, hogy sarokrészük kifelé döntött, tehát megakadályozza, hogy a gyerkőc bokája befelé dőljön, s ez által az egészséges fejlődéshez hozzájárul. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a boka túlzott bedőlése kiválóan kezelhető ilyen módon. Bár nehezebb a gyermek számára a járás bennük, de ez szükséges ahhoz, hogy a későbbiekben ne járjon komolyabb egészségügyi kockázattal a boka helyzete. 

 

Szandál a téli hónapokban is 

A szandálok nem csak a meleg hónapokban jutnak szerephez, hanem a téli időszakban is. Míg kinti viselésre a hótaposók és a bakancsok bizonyulnak ideálisnak, addig az ovis benti szandál mindenképpen egy vékonyabb darab kell, hogy legyen. Ezek kapcsán is szerephez jut a supinált kivitel. A magasított szár és az erős kéreg arról gondoskodik, hogy a gyermek bokája megfelelő tartást kapjon. A supinált sarok- mint már említettük-, a befelé dőlést akadályozza meg, a könnyű és rugalmas talp pedig lehetővé teszi, hogy a játék hevében is kényelmesen érezzék magukat a gyerkőcök. A minőségi gyártók arra törekednek, hogy természetes alapanyagból készüljön mind a lábbeli, mind annak belső bélése, így megfelelő szellőzést is biztosít a kicsik lábának. Mindehhez társul az esztétikus megjelenés, gyakran olyan kedves figurák kapnak helyet a cipőkön, melyek a gyerkőcök számára kedvesek. 

 

Talptorna az egészséges fejlődésért 

A járás első éveiben a sarok bedőlése miatt gyakran fájdalmat is megélnek a kicsik. Nagyon fontos, hogy már a kezdetekkor törekedjünk a boltozatot erősítő talptorna végzésére. Ez játékos formában segíti elő a lábak erősödését és megfelelő fejlődését. Mire gondolunk pontosan? A lábujjhegyen és sarkon járás már az óvodában is szerephez jut, de otthon is érdemes például a mackójárást elsajátítani, vagy olyan gyakorlatokat végezni, amelyek során például ceruzákat fog meg a gyermek a lábával. Az egyenetlen talajon járás szintén javasolt, így amikor van erre mód, akkor érdemes a gyerkőcöt a fűben, kavicson vagy homokon járásra ösztönözni. 

 

Megelőzésre is ideális a supinált cipő 

Sokan érdeklődnek arról, hogy minden gyermek viselheti-e a supinált cipőt. Ovis benti szandál választásakor a kialakult lúdtalppal rendelkezők számára is remek döntés lehet a speciális kialakítású cipő. Természetesen a megelőzés minden esetben hatékonyabb, mint a már kialakult probléma kezelése. A gyermek lábak sajátosságaiból adódóan tehát bárki számára ideális lehet az ilyen cipő, de lúdtalp esetén az ortopéd szakorvos felkeresése, valamint az orvos tanácsainak betartása is lényegesek. Az ovis benti szandál esetében is érdemes a kialakítást szem előtt tartani, és nem csak az esztétikumra fókuszálni.