Többszörös emberölés a vád

Ország

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte a nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogott, többszörös emberöléssel is gyanúsított férfi letartóztatását.Egy pakisztáni férfi ellen – a legfőbb ügyész döntése alapján – magyar büntetőeljárás indult, amelyet a Fővárosi Főügyészség irányítása mellett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat le.

Az eljárásban a nyomozó hatóság őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette és minősített rablás bűntette miatt.

A megalapozott gyanú tárgyát 2009-2017. között, Pakisztánban elkövetett bűncselekmények képezik.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a férfi jelenléte csak így biztosítható az eljárásban és kizárólag így zárható ki annak veszélye, hogy újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett, szándékos bűncselekményt kövessen el.

Az indítvány alapján a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés – védelmi fellebbezés miatt – nem végleges.

ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.