Letartóztatásban a hajléktalant kirabló férfi

Ország

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványt tett a Szekszárdi Járásbírósághoz annak a hatvanhárom éves férfinak a letartóztatására, aki rövid ideje Szekszárdon hajléktalanként tartózkodik és egy másik hajléktalant kirabolt.A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2020. február 12-én, délelőtt, Szekszárdon a vonatpályaudvar melletti bokros területen, egy másik hajléktalan férfitől, a sértettől, pénzt követelt. A gyanúsított elvette a sértett sétabotját, amivel kétszer ütést mért a sértett fejére, majd a földön fekvő sértett nadrágzsebéből elvett 2.000.-Ft.-ot. A bűncselekmény elkövetése után a gyanúsított a sértett élettársát, mint szemtanút, azzal fenyegette meg, hogy megöli. A fenyegetés a vasúti biztonsági őr jelenlétében történt. Végül a gyanúsított helyszínt elhagyta, rendőri intézkedés után fogták el.

A nyomozó hatóság a férfit rablás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a letartóztatás okai is fennállnak, így elsősorban a tanúk befolyásolásának vagy megfélemlítésének, továbbá szökésének, elrejtőzésének veszélye, illetve a bűnismétlés veszélye. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a járási ügyészség indítványát elfogadva 2020. február 14. napján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A nyomozás a továbbiakban e kényszerintézkedés mellett folyik.

 

ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.