Mentőautó

Nem tudott bemenni a mentő a sáros utcába, meghalt a beteg

Ország

Még nem tudni, hogy a késlekedés okozta-e a beteg halálát, de ami tény: meghalt egy beteg Tószegen, akihez késve ért ki a mentő a rettenetes útviszonyok miatt.

A HVG adta hírül, hogy kedden rosszul lett egy 62 éves férfi Tószeg külterületi, úgynevezett „hobbi” részén, ahol életvitelszerűen is élnek emberek. Bár a mentők a bejelentés után azonnal elindultak, de a helyszíntől 1,5 kilométerre lévő benzinkúton kellett várakozniuk, mert félő volt, hogy elakadnak a területre vezető, igen rossz állapotban lévő úton, ahogyan ez egy korábbi esetben is megtörtént.

Rendőr nélkül nem mertek bemenni a mentősök a cigánysorra – meghalt a beteg

A mentősökért egy terepjáró érkezett, ami bevitte őket a beteghez, ám a kérdéses 1,5 kilométeres útszakaszt 15 perc alatt tudták megtenni. Eközben azonban a beteg meghalt. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője a lapnak megerősítette, hogy a “mélyen saras, agyagos, traktor szántotta” utat negyed óra alatt tudták megtenni az életmentők, arról azonban nem nyilatkozott, hogy meg lehetett-e volna menteni a beteg életét ha korábban a helyszínre érnek.

Az ott tartózkodók által a mentésirányító telefonos segítségével megkezdett újraélesztési kísérlet sajnos sikertelen volt. A halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni

— közölte.

A település polgármestere a pénzhiányt okolta a rossz utak miatt, de azt is megjegyezte a szerencsétlenül járt beteg már többször elutasította az orvosi kezelést. Gyuricza Miklós szerint a beteghez több alkalommal ment mentő, ami éppen az önkormányzat segítségével tudta a mentési feladatait ellátni, ők küldték oda ugyanis a terepjárót. A polgármester szerint a beteg halála független volt az utak állapotától.