Donáth Anna, Momentum

Kihallgatja a rendőrség az Origo és a Ripost nevű kormánylapok vezetőit a Donáth Annát lejárató cikkek miatt

Ország

Augusztusban, az önkormányzati választás finisére hangolva kezdett brutális akcióba a kormánymédia a momentumos Donáth Anna és családja ellen. A közpénzből működő Ripost és Origo egy névtelen olvasói levélre hivatkoza azt állította, a májusi EP-választáson mandátumot szerző Donáth Anna szexuálisan zaklatott egy lányt a Sziget fesztivál után. Korábban hasonlóval vádolták az apját is, nyomozás itt sem indult.

Momentum: Megtörhető a Fidesz túlhatalma – interjú Kiss Lászlóval

A politikus – aki épp nászúton volt ekkor – képtelenségnek nevezte az állításokat, és cáfolta, hogy ilyet tett volna. Donáth beperelte az említett lapokat, és a hvg.hu információi szerint a bíróság lépett az ügyben:

ismeretlen tettes ellen, folyamatban lévő büntetőügyben rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el.

A bíróság végzése szerint a rendőrségnek többek között meg kell állapítania, kik készítették elő és hozták nyilvánosságra a fenti írásokat, valamint kitől származik a cikkekben említett olvasói levél. A bíróság azt is megállapította, hogy az

elkövetők kiléte, személyes adatai, illetve elérhetősége megállapításának céljából szükséges Ómolnár Miklós, a ripost.hu és a Ripost főszerkesztőjének, továbbá Gábor László, az origo.hu főszerkesztőjének tanúkénti kihallgatása is.

A bíróság a nyomozás határidejét két hónapban határozta meg.

Donáth Annát az Origo és Ripost mellett más kormánylapok és orgánumok is kikezdték, a TV2-ben például Gönczi Gábor vállalta a hír felkonferálását: