Hét ember halt meg egy balesetben az M5-ösön

Ország

Budapest felé megindult a forgalom az M5-ös autópályán Balástya közelében, ahol hétfőre virradóra heten meghaltak abban a balesetben, amelyben egy szerb kamion összeütközött két külföldi személyautóval – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta: a baleset fél három körül történt a sztráda 146-os kilométerénél. Egy Budapest felé tartó kamion átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban összeütközött két személyautóval. A két autó kigyulladt, a benne utazó hét ember a helyszínen meghalt, a kamion sofőrje nem sérült meg. A teherautó és a személyautók is teljesen kiégtek.

 

Kistelek, 2019. október 28.
Ütközésben összetört, kiégett járművek az M5-ös autópályán Kistelek közelében, a 146-os kilométerszelvényében 2019. október 28-án. A balesetben egy Budapest felé tartó kamion ütközött két személyautóval. A kamion eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban érkező két személyautóval ütközött. A két autó kigyulladt, a benne utazók, hét ember a helyszínen meghalt.
MTI/Donka Ferenc

A rendőrök az autópályát a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták – közölte a szóvivő.

A Röszke felé utazók a sztrádát Kisteleknél tudják elhagyni, és a balástyai felhajtónál térhetnek vissza rá.