Klippremier: megjelent Szécsi Böbe második dala

Ország

Szécsi Böbe szólóprojektje (BÖBE) májusban debütált a Dïe című balladával ami egy mérgező párkapcsolat megpróbáltatásairól szól. A közelgő EP második single-ként a Lovesïck c. dalára esett a választás a hozzá készült videóklippel ami témáját és hangulatát tekintve erősen eltér a debütáló track-től. 

A projekt első dalával szemben a Lovesïck egy vidámabb, pörgősebb szerzemény, témáját és hangulatát tekintve szinte teljes kontrasztot állít az előzőnek hiszen egy felhőtlenül boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatot idéz meg. 

“A dalaim javarészt saját élményeken alapszanak és az EP-n szereplő trackeket igyekszem úgy összeválogatni, hogy négy teljesen különböző élethelyzetet, és és érzelmi világot elevenítsenek meg. A Dïe után mindenképp szerettem volna megmutatni, hogy az ellenkező szituációval is találkoztam már. A Lovesïck egy olyan kapcsolatról szól amiben úgy érezzük szárnyalhatunk mert egy biztos társra leltünk benne.” 

A dalban a vidám téma ellenére egy-egy pillanatra megjelennek az énekesnő stílusára- “bittersweet pop” –jellemző elemek, képek is. BÖBE “If heaven’s not a thing, take me where the lovers go” sora például arra utal, hogy bármennyire is boldog egy kapcsolat benne van a “hová tartunk? vajon meddig tart ez?” félelem is. “Sajnos hajlamos vagyok túl gondolni a dolgokat és ez jellemző rám egy párkapcsolatban is. Akármennyire is boldog vagyok mindig ott lebeg a fejem fölött a kérdés, hogy meddig tart ez az állapot és ahelyett, hogy megélném a pillanatot túl parázom az egészet. Ez az érzés ennek az egy sornak a formájában a dalban is helyet kapott.” Mondja az énekesnő

A Lovesïck Böbe saját szerzeménye, a dalszöveget ikertestvérével Szécsi Sacival jegyzik, a produceri munkát,- beleértve a mixet és mastert is – a jelenleg Tokyoban élő és alkotó Koczák Péter aka. Mongoose készítette. 

A videóklip Lődi Áron rendező és Lobenwein Marcell operatőr munkája. Az EP egyik koncepciója, hogy a rajta található négy dal mindegyikéhez társul egy szín ami leginkább lefesti a dal hangulatát, világát. Míg a Dïe-nál a vörös, a Lovesïck-nél a lila kapta a hangsúlyt utalva arra a bizonyos “lila/rózsaszín ködre” ami akkor vesz minket körül amikor valakibe fülig belezúgunk, így ez a szín a klipben is többször erőteljesen jelen van. 

“A klip a szerelem állapotain/állomásain navigál végig. Ennek nem túl direkt eléréséhez pedig kézenfekvő volt egy olyan kifejező és dinamikus motívum, mint a tánc. De a mozgást irányítani kell. Itt jön be a képbe Böbe, aki végig egyengeti a táncos(Kelemen Patrik) útját, hogy aztán a végén magához vezesse.” Írja a koncepcióról Lődi Áron rendező

Az EP-n található dalok közötti kapcsolódás a képi világban is megjelenik. A Dïe animációs videójában végig egy erdőben bolyongunk a kiutat keresve, a Lovesick első képkockáin pedig a táncos épp egy hasonló erdőbe ér el ahol aztán rátalál Böbére így a két videóból egy kerek történet bontakozik ki. 

BÖBE EP-je tehát hamarosan érkezik amin további két új dal kap majd helyet, de addig is lássuk a Lovesïck klipjét. 

Facebook oldal

Instagram