Néhány nap, és már 20 fok sem lesz odakint

Ország

Az ősz első napjaiban lehűl az idő. Jövő hétvégén néhol már 20 fokig se melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn kezdetben északnyugaton, majd délkelet, kelet kivételével másutt is kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol, valamint zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-21, a legmagasabb hőmérséklet általában 28-35, északnyugaton 24-27 fok között valószínű.

Kedden elszórtan – legkisebb eséllyel északnyugaton és délkeleten – fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar is. A Dunántúlon és a Zemplén környezetében időnként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 12-19, a maximumhőmérséklet 19-31 fok között alakul, a tartósan csapadékos középső tájakon lehet a hűvösebb.
Szerdán napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 8-16 fok lesz. Napközben 22-28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön nagyobb eséllyel a Dunántúlon lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 9-16, a maximumhőmérséklet 23-29 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között alakul.

Szombaton növekszik a csapadék esélye. A minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 20-26 fok között valószínű.

Vasárnap több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.