Országos jelnyelvű kongresszust rendeztek

Ország

Jelnyelven rendeztek országos kongresszust 2019. augusztus 17–18. között Budapesten.„A szeretet soha nem múlik el” témájú rendezvényre az egész országból érkeztek siket és nagyothalló résztvevők. A jelnyelvű kongresszus része volt annak a programsorozatnak, amin eddig Magyarországon több mint 27 000-en vettek részt.

A kongresszus 32 előadása jelnyelven és jelnyelvű tolmácsolással volt megtartva. A kétnapos program keretében bemutatott kisfilmekben, zenés videókban és az ókori Jósiás királyról szóló 60 perces filmben, a szereplők karakteréhez hasonló tolmácsokat használtak fel. A rendezvényen jelen voltak hallás- és látássérült vendégek is, akik speciális segítséget kaptak.

Nekik a két napos programot tenyérbe jeleléssel tolmácsolta öt siketvak tolmács. A programok jelnyelven történő tolmácsolásában 68 felnőtt és 4 gyermek vett részt.

Jehova Tanúi által megrendezett program keretében előadások és kisfilmek segítettek a férjeknek, feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy szeretettel bánjanak egymással.

„A mindennapi nehézségek miatt sokszor úgy érezzük, kihűlt a szeretet az emberekben. Az előadások bibliai alapelvek és életből vett példák segítségével mutatták be, hogy van még igaz szeretet ebben a gyűlölettel teli világban.” – mondta Samu Attila, Jehova Tanúi szóvivője.

Jehova Tanúi világszerte 99 jelnyelven teszik elérhetővé a siketek és nagyothallók részére a bibliai értékrendről szóló információkat. A Tanúk Magyarországon 2009 óta rendeznek jelnyelven nagyszabású bibliai kongresszusokat. Honlapjukon a jw.org-on jelenleg 984 nyelven található Biblián alapuló információ.