Lemondott a karcagi rendőrkapitány, aki azt kérte beosztottjaitól, hogy “fontos” embereket ne büntessenek meg

Ország

Teleki Zoltán rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Karcagi Rendőrkapitányság vezetője 2019. augusztus 15-ei hatállyal lemondott kapitányságvezetői beosztásáról. A lemondást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogadta.

Teleki azután mondott le, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel arról, hogy a rendőrkapitány  arra utasította beosztottjait, hogy ne büntessék meg és ne jelentsék fel a város fontos embereit. Például a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatóját, Nagyné László Erzsébetet, aki szívességből előre szokta venni a kórházi várólistákon a rendőröket. Inkább nézzék meg előbb, hogy kié a tilosban álló autó, és eszerint döntsenek.

Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen

– idéz az Index az RTL Klub által megszerzett hangfelvételből.

A rendőrkapitány azt is felveti, mi lesz a következő, a parlamenti képviselőt is megbüntetik majd?

Hozzátette még, hogy differenciáltan kell intézkedni, a helyi parasztbácsit, meg tisztességes karcagiakat csak figyelmeztessék, a többi “dögevőt” (értsd: nem helyi lakost) meg nyugodtan szórják csak meg bírságokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.