Hétfőtől változik a forgalmi rend a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán

Ország

Hétfőtől változik a forgalmi rend a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán burkolat-és hídfelújítási munkálatok miatt – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, július 8. és 12. között szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfője és a tengelysúly mérő kapu közötti 1,4 kilométeres szakaszon aszfaltozás miatt. Nappal jelzőőrök, éjszaka forgalmi lámpák irányítják majd a forgalmat.

Július 13-án hat órától, 14-én este nyolcig várhatóan teljes szélességében lezárják a főút felújítással érintett szakaszát, a Tószegi út és a Kertész úti csomópontok között. A Tiszán csak a városi Tisza-hídon lehet majd átkelni.

A forgalmat Szolnok belterületén vezetik át, ahol szintén változik majd a közlekedés. Erre a főbb döntési pontokban rendőrségi és polgárőri jelenlét mellett terelőtáblák hívják fel a figyelmet – ismertették.

Hozzátették, a hétvégi lezárás miatt Szolnokon jelentős torlódásra kell számítani, emiatt arra kérik az ott lakókat, hogy lehetőség szerint ne üljenek autóba. A tranzitforgalomnak pedig alternatív útvonalak – M3-M35-42, M5-44-47-42 vagy M5-M43 – használatát javasolják.

A héten az Alcsi Holt-Tisza-híd környezetében a műtárgy északi oldalán lévő járda felújítása miatt a gyalogosokat és a kerékpárosokat is érinti a munkavégzés – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.