Kovács Gergely Magyar Kétfarkú Kutya Párt

EP-választás – A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak megfelel az eredmény

Ország

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) megfelel az európai parlamenti (EP-) választáson elért 2,63 százalékos eredmény – mondta az MKKP elnöke vasárnap éjjel az MTI-nek a párt budapesti rendezvényén.

Kovács Gergely úgy fogalmazott: “nekünk oké az eredmény”. A közvélemény-kutatások alapján nagyjából ilyen eredményre számítottak, nagy meglepetés nem történt – tette hozzá.

Közölte, a párt jobb eredményt ért el, mint a 2018-as országgyűlési választáson. Ezek szerint “van értelme annak, amit csinálunk” – mondta Kovács Gergely.

Ugyanakkor ironikusan arról beszélt, hogy mivel a 2,63 százalékos eredménnyel nem kerültek be az Európai Parlamentbe, azonnal felfüggesztik tagságukat az EP-ben. “Elegünk van abból, hogy a magyar embereknek az Európa Parlament mondja meg, hogy ki jusson be az Európai Parlamentbe” – fogalmazott Kovács Gergely.

Megjegyezte, az LMP-t sajnálja – amelyet az MKKP megelőzött -, tetszett neki, hogy az LMP a kampányban a klímaváltozás problémájára hívta fel a figyelmet.

Az MKKP eredményváró rendezvényén mintegy félszázan vettek részt, derűs hangulatban sörpadoknál ettek-ittak, beszélgettek, a televízióban bejelentett eredményt üdvrivalgással fogadták.