Az Antenna Hungária jelentkezett egyedül az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró jogosultságért

Ország

Egyetlen jelentkezőt, a jelenlegi szolgáltatót, az Antenna Hungária Zrt.-t vette pályázati nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának megszerzésére kiírt pályázaton – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatóság szerdán az MTI-vel.

Felidézték: az NMHH által közzétett pályázati felhívás tervezetét március 7-én bocsátotta szakmai véleményezésre a hatóság. A pályázati felhívás szerint április 30-án lehetett beadni az ajánlatokat: a lehetőséggel egyetlen pályázó, a jelenlegi szolgáltató élt.

Az NMHH az Antenna Hungária Zrt.-t – ajánlatának alaki vizsgálata után – május 14-én pályázati nyilvántartásba vette, és ezt a honlapján hivatalosan is közzétette.

Az eljárás következő szakaszaként az NMHH megkezdi az ajánlat tartalmi vizsgálatát, amelynek alapján várhatóan júniusban fog eredményt hirdetni.

A közlemény felidézte: az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatokat jelenleg az Antenna Hungária Zrt. üzemelteti és a MinDig TV-szolgáltatáscsaládon keresztül hasznosítja. A 2008-ban megszerzett jogosultság 2020 szeptemberében jár le.

A pályázat nyertese a lejárattól számított tizenkét éven át üzemeltetheti majd a jelenlegivel megegyező technológiájú hálózatot, amelyen biztosítania kell, hogy a közszolgálati műsorok változatlan minőségben és a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen elérhetők maradjanak, legalább 98 százalékos lakossági lefedettséggel.

A nyertesnek új, fejlettebb technológiájú hálózatokat is építenie kell, ahol előfizetéses szolgáltatásokat nyújt majd piaci megállapodások alapján – írta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.