Havazást is hozhat a lehűlés az ország magasabb pontjain

Ország

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön csak elszórtan lehet egy-egy zápor, 19-24 fok várható. Pénteken már megszaporodnak a felhők, többfelé eshet, a szél felerősödik, északnyugaton 16-17, az Alföldön 22-23 fok várható.

Szombaton nyugaton, északnyugaton tartós esőre, máshol záporra, ziatarra kell készülni. Főként a délelőtti órákban az északnyugati tájak kivételével még hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap, több helyen élénk lesz a délies szél, nyugaton, északnyugaton 12-16, máshol 17-22 fok valószínű.

Vasárnap a Dunántúlra bezúdul a hideg levegő, szélviharra és 6-10 fokra számíts, a Dunától keletre 11-17 fok várható. Az Időkép szerint eső, zápor sokfelé várható, keleten még zivatarok is kialakulhatnak, több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A ciklon hátoldalán a Dunántúl nyugati felén, a magasabban fekvő tájakon akár

hópelyhek is keveredhetnek az esőbe, a magasabb hegycsúcsokon átmenetileg vékony hólepel is kialakulhat.

A hétfő sem lesz szívderítő: a keleti megyékben is lehűl a levegő, 8-14 foknál nem mutat majd többet a hőmérő. Bónuszként szeles, borús, esős idő várható. Kedd reggel a Dunántúl derült, széltől védett tájain a talaj mentén 0 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, néhol akár két méteres magasságban is lehet gyenge fagy.