Az úrvacsora éve lesz 2020 a Magyarországi Evangélikus Egyházban

Ország

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) zsinata tematikus évet hirdet: 2020 az úrvacsora éve lesz – közölte MEE kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: nagycsütörtökön a keresztény világ arra emlékezik, hogy Jézus Krisztus tanítványaival úrvacsorai közösséget formált, amikor ezt mondta nekik: “ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!”

“Az úrvacsora az egész kereszténység olyan titka, lehetősége és alkalma, ahol a hívők a kenyérben és borban megélhetik a közösséget Jézus Krisztussal és egymással is.

Azt írták: reményük szerint a tematikus év “lélekben megerősíti az evangélikus híveket, továbbá előrevisz az egyház látható egysége felé vezető úton”.

Az MEE olyan programokat tervez, “amelyek az egyház belső megerősödését és a széles körben értelmezett emberi közösség építését” szolgálják.

Konferenciák, találkozók, tanítások, előadások akadémiai és gyülekezeti szinten, művészeti alkotások (film, zene, irodalom), pályázatok, továbbá a felekezeti és vallásközi párbeszéd alkalmai egyaránt szerepelnek az egy éven át tartó programsorozatban – olvasható a közleményben.

Hozzátették: az év során szeretnék “szorosabbra fűzni a testvéri közösséget” “katolikus testvéreikkel”, akik szintén 2020-ban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust rendezik Budapesten, és “protestáns társaikkal” is, akikkel évszázadok óta közös úton járnak.

Szeretnének tanúskodni “a világ számára a megbékélt különbözőségről és legfőképpen az egyház uráról, Jézus Krisztusról” – tették hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.