Kutyás mentőkkel és önkéntes tűzoltókkal bővül a Magyar Református Szeretetszolgálat csapata

Ország

Új néven, Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató Mentőcsoportként folytatja tovább tevékenységét az Orion Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Erről március 7-i, pénteki közgyűlésén döntött a hajdú-bihar megyei szervezet, ahol elnökségi taggá választották Juhász Mártont, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját.

A rendkívüli közgyűlés egyhangúlag elfogadta a döntést, miszerint az egyesület Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás, Önkéntes Kutató Mentőcsoport és Tűzoltó Egyesület (röviden: Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató Mentőcsoport, MRSZ-KM) néven folytatja tovább tevékenységét.

„Meghatározó esemény a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány életében ez a pillanat, ugyanis ennek köszönhetően a jövőben jelentősen több lehetőségünk lesz segítséget nyújtani a katasztrófák által sújtott területeken” – hangsúlyozta Oláh István, a szeretetszolgálati alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az MRSZ-KM feladatai és céljai között szerepel a Kárpát-medencében élők segítése, kutyás mentőakciókban és eltűnt személyek kutatásában való részvétel, katasztrófahelyszíneken sürgősségi és egészségügyi alapellátás biztosítása, karitatív tevékenység, valamint beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként való működés.

A megfelelő szaktudás eléréséhez márciustól továbbképzéseken vesznek részt az önkéntesek, így a tavasz végére már rendelkezhetnek a szükséges szakvizsgákkal. A távolabbi célok között szerepel, hogy a csapat szakorvosokkal is kiegészüljön, valamint biztonságtechnikai tanácsadással is bővítse munkáját.

Hegedüs Gábor, az Orion Egyesület elnöke elmondta: számukra is nagy öröm, hogy egy olyan országos szervezet csatlakozik tevékenységükhöz, amelyik nemzetközi szinten is rendszeresen nyújt segítséget természeti- és humanitárius katasztrófák esetén önkéntes orvoscsoportja munkájával.

jobbadni.hu