Meg sem köszönték a szökött foglyot feltartóztató mercedeses férfinek a segítséget – Ön hogy látja? Videó!

Ország

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le bő egy hete Budapesten. Egy rab fegyverrel szökött meg a bírósági tárgyalás elől, és bár egy civil hősiesen földbe döngölte, mégsem kap érte semmiféle jutalmat.

Pedig a felvételek szerint aktívan részt vett a rab elfogásában.

A fogolyszökés után az országos rendőrfőkapitány hétfő délelőtt 12 rendőrt tüntetett ki. A rendőrség által kiadott videón ugyanakkor az is látható, hogy a rab feltartóztatásában komoly szerepe volt egy civil autósnak.

 

Amikor a kezében pisztollyal menekülő fogvatartott át akart szállni a férfi Mercedesébe, a sofőr közelharcba bocsátkozott vele, legyűrte őt, így a rab kénytelen volt futva tovább menekülni. A rendőrök ezután tudták megállítani több lövéssel.

Az Index ezért megkérdezte a rendőrséget, hogy a férfi kap-e jutalmat. Egyszavas válasz érkezett:

Nem.

A rendőrség szűkszavú válaszából arra következtethetünk, hogy egy kitüntetéssel senkit nem akarnak arra biztatni, hogy szembeszálljon egy kezében fegyvert tartó emberrel.

A 32 éves, Zoltán nevű férfi több újságnak nyilatkozott. Azt mondta: a hátsó ülésen a lánytestvére ült, amikor a fegyverrel hadonászó rab feléjük szaladt, és be akart ülni a hátsó ülésre. Zoltán azonban kiszállt a kocsiból és dulakodni kezdett a férfival. Ráugrott, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, közben azt ordította a zsaruknak, hogy “lőjétek már le!”. Átfordította magán, és ellökte, mire a rab elszaladt.

(Index)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.