Kétnapos madárismereti képzés indul Budapesten

Ország

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Kik vehetnek részt a képzésen?
12 éves kortól bárki, MME tagságtól függetlenül. A részvételnek nem feltétele az előzetes madártani ismeret, távcső vagy madárhatározó megléte.

Ki tartja a képzést?
A kétnapos képzés házigazdája Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője és „Madárbarát” programjának vezetője.

A képzés időpontja:
2019. március 9-10. (szombat-vasárnap).

A képzés helye és a résztevők száma:
Az elméleti képzés helye a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület központi irodája (1121 Budapest, Költő u. 21).
A gyakorlati képzés, a terepi nap helyszíne az időjárás és a madármozgás fügvényében valamelyik fővárosi zöldterület, például a Margitsziget, a Városliget, A Gellért-hegy vagy a Normafa.

A részvevők száma korlátozott, 12 fő.

A képzés programja:

I. (elméleti) nap
08:00-08:30   Résztvevők bemutatkozása a képzési tematika ismertetése
08:30-9:30   I. rész: Kik is azok a madarászok? [miért éppen a madarak, a madarászat típusai, a hazai madártan és az MME]; II. rész: Hogyan kezdjek bele? [felszerelések, ruházat, biztonság, etika, megfigyelések rögzítése]
9:30-11:30   III. rész: Ismerkedés a madarakkal [életmód, testfelépítés, földrajzi elterjedés, előfordulás, MME Nomenclator Bizottság]
12:30-13:30 Ebéd
13:30- 14:30  IV. rész: Ismerkedés a madárhatározóval I. – az első oldalak [a madártest részei, jelek, szimbólumok, fogalmak, az elterjedési térkép]
14:30-17:30   V. rész: Ismerkedés a madárhatározóval II. – a keresett faj megtalálásának titka [a határozó felépítése, rendszertan, határozási alaptechnikák, közös gyakorlás]

II. (terepi) nap
10:00- 15:00  Vezetett madármegfigyelés a képzés résztvevőivel Budapesten, az előző napon tanult elmélet átültetése a gyakorlatba.

A képzés ára:
MME tagok számára (érvényes tagkártyával rendelkezők) 15 000 Ft/képzés (2 nap).
Nem tagok számára 25 000 Ft / képzés (2 nap).

A tagság a képzésre jelentkezéssel párhuzamosan is elindítható, így az érdeklődő a kedvezményes tagi árat veheti igénybe!

A jelentkezés módja:
A jelentkezési lap kitöltésével (február 28-ig), ami az alábbi linken érhető el: https://goo.gl/forms/X15clYEDy2NYVevm2
A jelentkezés után a visszaigazoló levélben küldjük meg a fizetéssel kapcsolatos információkat.

Lemondás esetén befizetett képzési díjat sajnos nem áll módunkban visszafizetni.
Csak olyan jelentkezést áll módunkban elfogadni, ami a teljes képzés két napjára szól.
A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni, amennyiben határidő előtt betelik a létszám, a jelentkezéseket lezárjuk!

A képzéssel kapcsolatos kérdésekre Vásony Petra tud válaszolni a vasony.petra@mme.hu email címen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük