Fenyegető levelet és fehér port küldtek a szocialista képviselőnek

Ország

Névtelen fenyegető levelet kapott az MSZP országgyűlési képviselője, Bangóné Borbély Ildikó – írja az Index. A párt közleményében azt írta: „Ildikónak fehér port küldött egy ismeretlen feladó, ezért kénytelen volt kihívni a rendőrséget!”

A politikus a Facebookon elkeserítőnek nevezte, hogy az „elmondhatatlan stílusú” névtelen levélben „nyíltan, a testi épségemet megfenyegették”.

Bangóné szerint amióta a képviselők decemberben nyíltan szembeszálltak a NER-rel, folyamatosan kapják a fenyegetést, és szerinte „Orbán Viktornak köszönhetjük ezt a gyűlöletpolitikát”.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Az ellenzék kiáll mellette

Pénteken közös közleményt adott ki 11 ellenzéki képviselőnő, amiben kiállnak az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó mellett – írja a 24.hu

2019-ben odajutottunk, hogy Orbán Viktor gyűlöletpolitikája miatt az ellenzéki képviselők életveszélyes fenyegetéseket kapnak

– áll a közleményben, amelynek írói közösen ítélik el az erőszak minden formáját, és szolidaritást vállalnak mindenkivel, akit „a kormányzati gyűlöletpolitika hatására fenyegetés ér”.

A közleményt Bősz Anett (Liberálisok), Demeter Márta (LMP), Gurmai Zita (MSZP), Hohn Krisztina (Új Kezdet), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Schmuck Erzsébet (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Szél Bernadett (független), Vadai Ágnes (DK) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) írta alá.

Bangóné Borbély Ildikó Nádudvaron nevelkedett, majd 2001-ben lányai születésekor tért haza Kabára. Óvónőként dolgozott Nádudvaron, majd gazdasági végzettséget szerzett, és ezen a területen vezetővé vált. Gyermekei születése után pályát váltott, és vidékfejlesztőként a hátrányos helyzetű településekért dolgozott, hogy a falvakba született gyermekeknek is olyan esélyei lehessenek, mint a nagyvárosiaknak.

A közélettel 2003-ban került kapcsolatba, ekkor lett tagja az MSZP-nek. 2014 óta országgyűlési képviselő.