4FOR EUROPE –’Négyen Európáért’

Ország

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett 2018-ban is középiskolás diákoknak. Az idén október 12-ig tudtak regisztrálni a csapatok a versenyre. Minden évben számos csapat jelentkezik szerte az országból. A vetélkedő 3 fordulóból áll.

Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. A regionális döntőkbe egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be.

A regionális döntőn rendszerint az Európai Unióval kapcsolatos általános ismeretekre épülő feladatok megoldásán keresztül egészen a dramaturg feladatokig oldhatnak meg komoly, illetve játékos, kreativitást igénylő feladatokat.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében a regionális döntőkön első helyezett csapatok egy négynapos ausztriai kirándulásban részesülnek, továbbá minden második helyezett csapat nyer egy budapesti egynapos osztálykirándulást az egész osztálya számára.

Az országos döntőbe minden, a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapat is továbbjut. Az országos döntőre 2018. december 14-én kerül sor Kecskeméten.

A vetélkedő első két helyezett csapatának osztályai a 2018/2019-es tanév második félévében strasbourgi tanulmányúton vehetnek részt az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretén belül.

A regionális és az országos döntő is remek hangulatban zajlik, a diákok élvezettel oldják meg a korán sem könnyű feladatokat.

A döntő hangulatát az alábbi video tükrözi:

A 2017-es 4FOR EUROPE versenyt a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium csapata nyerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.