A nézők szívják a legnagyobbat – egyelőre nem közvetítheti a Vajna-féle tévé a spanyol és olasz bajnokikat

Ország

Pénteken elrajtolt a spanyol, szombaton az olasz bajnokság, de az ígéretek ellenére mégsem lehet nézni a Spíler TV-n a meccseket.Az Andy Vajna által felvásárolt TV2 portfóliójához tartozó Spíler TV 2016-ban kezdett sugározni, és azonnal megvették rá a brit Premier League közvetítési jogait. Az idei Media Hungary konferencián aztán Fischer Gábor programigazgató bejelentette: mostantól BL, spanyol és olasz foci is lesz a csatornán, sőt, egy újabb adót is beígértek.

A Spíler 2 el is indult, de szinte sehol nem lehet nézni, mert

a TV2 csoportnak még nincs szerződése a kábelszolgáltatókkal

– írja a 444.hu.

Tehát se a Telekomnak, se a UPC-nek, se – az Invitelt tavaly felvásároló, piacvezető – Digi Magyarországnak nem sikerült megállapodnia a TV2-vel a Spíler 2-re.

A TV2-t vezető Dirk Gerkens és csapata a hírek szerint havonta nagyjából 130 forintot kért felhasználónként a szolgáltatóktól, de a Telekom és a UPC is sokallja az árat, a Digi pedig egyelőre még tárgyalni se nagyon akar velük, és a megromlott viszony miatt patthelyzet alakult ki.

A tárgyalások nem állnak jól. A 444.hu-nak nyilatkozó UPC szerint egyelőre nincs információjuk arról, hogy a Spíler 2 bekerülne-e a csomagjaikba. A Telekom annyit ismert el, hogy folyik az alkudozás, míg a román Digi még a Spíler 1-et sem vette fel kínálatába.

Ráadásul a Digi tartalmi oldalon is konkurense a TV2-nek: a 2009-es indulásakor két exkluzív sportcsatornával – Digisport, Digisport2 – és olcsó előfizetési díjjal csábítottak át Telekom- és UPC usereket. Ma viszont már  30 százalékos piaci részeseddésel ők a vezető tévészolgáltató Magyarországon.

TV2: “Érdeklődjenek szolgáltatójuknál!”

A TV2 csoport az alábbi hivatalos közleményt adta ki a Spíler2 TV-vel kapcsolatban.

„A sajtóban megjelent hírekre reagálva a TV2 Csoport tájékoztatja a nézőket, hogy a Spíler2 sugárzása kapcsán időben megkezdte a tárgyalásokat a piaci szereplőkkel és jelenleg is nyitott a megállapodásra. A prémium sportjogok – mint a Bajnokok Ligája és a La Liga mérkőzéseinek sugárzása – mellett a hamarosan induló Spíler Extra elnevezésű OTT platform is egy olyan újítás, ami még több pluszt ad majd a nézőknek a számos élő közvetítéssel és extra, a televízióban nem elérhető tartalommal. Ezzel a TV2 Csoport olyan újdonságot kínál, amire a magyar piacon eddig nem volt példa. A Spíler2 indulása óta, azaz augusztus 11-től elérhető a Tarr Kft. Extra csomagjában. Ez is jól mutatja, hogy a csatorna megfizethető és a TV2 Csoport mindent elkövet, hogy a Spíler2 minél több háztartásban elérhető legyen. Reméljük, hogy a sportrajongóknak rövidesen újabb megállapodásokról tudunk beszámolni, addig is érdeklődjenek televíziós szolgáltatójuknál.”