Nem tetszik a rendőrségnek, ahogyan a Népszava ír a határvadász-toborzásról

Ország

Szenzációhajhásznak nevezik a lapot, majd konkrét számokkal is igyekeznek alátámasztani igazukat.

A Népszava – sok egyéb laphoz hasonlóan – rendszeresen beszámol a rendőrség határvadász-toborzással kapcsolatos eredményeiről, esetleges kudarcairól. Az utolsó csepp a lap mai cikke lehetett, amelyben azt írja:

Feltölthetetlennek tűnik a határvadászok állománya azzal a toborzó kampánnyal, amelyet éppen két éve indítottak. A helyzetről sokat elárul az: a januári adatok szerint a tervezett 3 ezer helyett még 1500 újonc sem állt szolgálatba, és olyan mértékű az elvándorlás ezen a területen is, hogy hiába van túl már a tizenegyedik képzési ütemen is a rendőrség, még mindig folytatni kell a toborzó akciót.

A rendőrség közleményt jelentetett meg honlapján, amelyben nem tagadja, hogy “folyamatos a munkaerőmozgás”, ám cáfolják azt, hogy csak az emberállomány felét sikerült eddig összekaparni.

Tény, hogy a rendőrség a Kormány 2016. augusztus 10-ei döntése nyomán eredményesen hajtotta végre a Készenléti Rendőrség 3000 fővel történő létszámbővítését, mivel már 2.898 fő került állományba, illetve beosztásba, ami a tervezett keret 96,6%-a

– olvasható a közleményben.

Az is tény, hogy minden szervezet életében folyamatos a munkaerőmozgás, aminek pótlására a tanintézetekből és újfelvételisek útján, valamint áthelyezésekkel kerülnek betöltésre a megüresedett beosztások. De a hiányzó létszámkeret betöltésére irányuló utánpótlási munka és a két évvel ezelőtt indult országos toborzókampány közé egyenlőségjelet tenni az minden, csak nem objektív, hiteles és tényszerű tájékoztatás. Leginkább talán hatásvadász újságírás…

– vágott vissza a rendőrség a Népszava cikkeire, három ponttal zárva a közleményt…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.