Háromnapos határ menti kulturális fesztivált rendeznek Panyolán

Ország

A népzenétől az akusztikus rockig terjedő zenei kínálattal, pajtaszínházi előadásokkal, porta- és gyerekprogramokkal, vízi sportolási lehetőségekkel, templomtúrákkal, tájjellegű ételekkel és pálinkakóstolóval várja a közönséget a 13. PanyolaFeszt augusztus 2. és 4. között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán.

A Tisza, a Szamos és az Öreg-Túr által határolt területen található, a helyben termő “nemtudom szilva” hazájaként emlegetett község fesztiválja elsősorban a családosoknak és a fiatal generációknak kínál szabadidős programokat.

A civil kezdeményezéssel létrejött, a természeti értékekre és a helyi kulturális gasztronómiára alapuló rendezvénysorozat idei sztárfellépői a Csík Zenekar és Presser Gábor lesznek, de koncertet ad többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs Bandája, valamint a Bohemian Betyars is.

A kiállításokkal és pálinkakóstolóval tarkított programban a kisebbeket bábszínházzal, kézműves udvarral és egyedi játszótérrel várják, a sportosabbak a kajak-kenuzást és tutajozás is választhatják. Az úgynevezett “portaprogramok” során a látogatók bepillanthatnak a helyiek mindennapjaiba. Ezek között részt lehet venni pálinkaszemináriumon, Makranczi Zalán Védőbeszéd című lakásszínházi előadásán, a biciklis templomtúrák fáradalmait pedig a Tisza-parton piknikekkel és strandolással lehet kipihenni.

A fesztiválon a térségre jellemző gasztronómiai fogásokkal kínálják a közönséget, a helyi kézművesektől egyedi portékákat lehet majd vásárolni.

A részletes fesztiválprogram a www.panyolafeszt.hu oldalon érhető el.