12 milliárdért épít Szegeden uszodát Orbán vejének egyik üzlettársa

Ország

Botkáék még csak nettó 7,8 milliárd forintra taksálták, amit a pályázaton nyertes duó nettó 12,2 milliárd forintért fog teljesíteni. A 24.hu vette észre a pályázatot, amit ilyen címmel írt ki a szegedi önkormányzat:

„Uszoda vagy úszómedence kivitelezése”

A feladat az Etelka sori fedett sportuszoda és kapcsolódó infrastruktúra komplett építési munkáinak generálkivitelezése volt.

A pályázatot tavaly decemberben írták ki, nyertesei pedig a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. lettek, kiszorítva a Kisközgép cégcsoportjába tartozó Penta Industry Kft.-t.

A forgalmát tavaly majdnem megduplázó West Hungária Bau Kft. főtulajdonosa Paár Attila Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak egyik üzlettársa.

Azóta vált igazán ismertté, hogy egyik cége kivásárolta Tiborcz érdekeltségét az uniós csalás elleni hivatal érdeklődését is felkeltő Elios Zrt.-ből

– írja a 24.hu.

A lap cikkében arra is kitér, hogy 3 milliárdosra becsült szívesség után is rengeteg állami megrendelés érkezett a céghez. A ZÁÉV Zrt.-vel együtt például elnyertek egy eu által finanszírozott, 200 milliárd forintos, energetikai korszerűsítésről szóló gigatendert, emellett részesei a Puskás Stadion építésének is.

A Dél-Konstrukttal kapcsolatban a legjelentősebb tender egy 200 milliárdos keretösszegű közbeszerzés, amelyen európai uniós támogatásból finanszírozott energetikai felújítási munkákra kerestek vállalkozókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.