Mészáros Lőrinc lehet a leggazdagabb magyar

Ország

Egy tőzsdei bejelentés szerint Felcsút polgármestere és családja mondhatja magának a legnagyobb ismert vagyont Magyarországon.

Mészáros Lőrinc, felesége és gyermekei vagyona meghaladja az egymilliárd dollárt – így számol a G7. Mészárosék ismert vagyona azért ugrott meg hirtelen, mert pénteken bejelentették: a Konzum PE Magántőkealap teljes egészében az ő, illetve felesége tulajdona – írja a gazdasági portál. Márpedig ennek a tőkealapnak jelentős részesedése van az eddig is a felcsúti vállalkozóhoz kötött tőzsdei birodalom nagyobb cégeiben.

A Budapesti Értéktőzsde adatai alapján megpróbálták összesíteni, hogy az új fejlemények ismeretében mekkora lehet Mészárosék részvényvagyona. A dolgot némileg nehezítette, hogy a csoportban továbbra is elég jelentős kereszttulajdonlások vannak. A G7 mégis azt állítja, reális eredményre jotott:

Mészárosék tőzsdei cégei pillanatnyi árfolyamon 280-300 milliárd forintot érnek.

Minthogy az eddigi leggazdagabb magyarnak tartott Csányi Sándor OTP-vezér vagyonát tavaly 260-294 milliárd forintra becsülték, a G7 szerint Mészáros Lőrinc valószínűleg az ország leggazdagabb embere.

(g7.24.hu)