Egyesült az E.ON versenypiaci és az egyetemes üzletágát kiszolgáló két vállalata

Ország

2017. december 31. napi hatállyal a villamos energia egyetemes ügyfélkört kiszolgáló E.ON Energiaszolgáltató Kft. beolvadt a versenypiaci ügyfelekkel foglalkozó E.ON Energiakereskedelmi Kft.-be. A változás hátterében a megváltozott ügyféligények, az átalakuló piaci környezet és a vállalati struktúra egyszerűsítése áll.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal hozzájárulását követően a Fővárosi Törvényszék mint Cégbíróság 2017. október 17. napján kelt végzésével bejegyezte az egyesülést, így 2018. január 1. napjától az E.ON Energiaszolgáltató Kft. jogutódja az E.ON Energiakereskedelmi Kft.

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a jövőben egységesebben tudja kezelni a különböző ügyféligényeket, emellett pedig egyszerűbb és fókuszáltabb belső működésnek köszönhetően több figyelmet fordíthat az új energetikai megoldásokra.

Az egyesülés után az ügyfelek kiszolgálása továbbra is a megszokott színvonalon történik, a villamosenergia-szerződések változatlan formában élnek tovább, az ügyintézésre pedig a megszokott csatornák állnak rendelkezésre.