Az E.ON elektromos autózásra ösztönzi a városokat

Ország

Az E.ON elektromos autózásra ösztönzi a városokat: Szolnok az elsők között mondott igent a környezettudatos közlekedésre

Mától csendesebb, gazdaságosabb és zöldebb autókkal járnak a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai a hivatali ügyintézésük során. Az alföldi város csatlakozott először az E.ON E-flotta elnevezésű programjához, mely a jövőről felelősségteljesen gondolkodó magyarországi városok számára kínál kulcsrakész megoldást az elektromos autózás élményének kiterjesztésére, a környezetkímélő közlekedés népszerűsítésére és a költséghatékony városüzemeltetésre.

Ma délután a szolnoki repülőmúzeumban, a RepTárban tartott ünnepélyes átadó eseményen a 6 elektromos autóból álló flotta kulcsait Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja adta át Szalay Ferencnek, Szolnok Megyei Jogú Város polgármesterének. A vállalat és a város 3 évre szóló együttműködést kötött, melynek keretében az önkormányzat és intézményei 3 Nissan Leaf Acenta személygépkocsit és 3 Nissan eNV200 kistehergépkocsit vesznek igénybe az E.ON-tól, havidíjas E-flotta szolgáltatási konstrukcióban.

A vállalat komplex szolgáltatást nyújt: az elektromos autók használatának biztosításán túl teljes körűen ellátja az üzemeltetési feladatokat, illetve igény esetén az elektromos autók töltését biztosító töltőállomások kialakítását és üzemeltetését is vállalja.

„Egy új energiavilágot építünk, és ehhez a lehető legjobb üzleti és ügyfélmegoldásokon dolgozunk a jövő kulcsfontosságú területein. Az elektromos autózás fejlődése hangsebességre fog váltani, mi pedig szeretnénk aktív szereplőként részt venni ebben. Komplex megoldásokat kínálunk azoknak a településeknek, amelyek az új energiavilág nyújtotta lehetőségeket a mindennapjaik részévé kívánják emelni“ – hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatósági tagja az E-flotta programnyitó eseményén. A vállalat számára Szolnok Megyei Jogú Város vezetése olyan nyitott, és a környezetkímélőbb jövőben gon dolkodó partner, amely további városoknak is példamutató és ösztönző lehet.

Az E-flotta szolgáltatás számos előnyt biztosít az önkormányzatnak. Az elektromos autók használatával jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés is. A környezettudatosságon túl azonban a település üzemeltetési költségeinek csökkentése is fontos szempont lehet a város vezetésének. Mivel a gépjárművek használatáért az önkormányzat havi szolgáltatási díjat fizet, így jól tervezhetővé válnak az autókhoz kapcsolódó költségek, gépjármű- és cégautó, illetve regisztrációs ad& oacute;, valamint illeték és átírási költségek sem terhelik az e-flottát. Emellett ingyenes a parkolás és védett övezetekbe is be lehet hajtani az e-autókkal.

„A felelősségünk nem csupán a jelennek kell hogy szóljon, hanem a jövőnek is elszámolással tartozunk. Az elektromos autók gazdaságosak, nem bocsátanak ki káros anyagot, csendesek, s ami a legfontosabb: többet és többször tudunk eljutni ügyfeleinkhez a költségek emelkedése nélkül. Márpedig egy közpénzből gazdálkodó önkormányzat számára rendkívül fontos a takarékosság, a céltudatosság, s a környezet védelme. Ez vezérelt bennünket akkor, amikor igent mondtunk az E.ON-nak, és egyúttal igent mondtunk a jövőre!” – mondta el Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

Az E.ON célja, hogy univerzális E-mobilitás szolgáltatóként a 2018. évben még több hazai város számára biztosítsa a jövő közlekedését forradalmasító okos és zöld megoldást, az elektromos autózást és az ehhez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokat.